Morgondagens VD

Förra torsdagen var jag och Karolina på eventet Årets VD, som hölls av Motivation.se där årets VD utsågs inom små, mellanstora och stora företag. Under kvällens program så deltog jag och fem andra UF-alumner i en paneldebatt på scen, där vi skulle diskutera frågan:Vad kräver dagens ungdomar av morgondagens vd:ar?” .  

Personligen tycker jag att denna fråga är otroligt intressant då man kan spekulera mycket inom detta… Det vi huvudsakligen diskuterade var att vi tror att morgondagens VD kommer behöva vara en person som måste agera mer som en förebild för anställda, då morgondagens medarbetare inte kommer svara till ett hierarkiskt  ledarskap.

Dagens ungdomar (som kommer bli morgondagens medarbetare) har växt upp i ett demokratiskt samhälle där de har fått lära sig att jobba mycket i grupp och tänka globalt, jämställdhet är en självklarhet för många. Unga medarbetare söker något mer än bara en lön, de vill jobba med något det tror på, något de brinner för och känna att de bidrar till en skillnad. Många är i jakt på att göra karriär och även att nå självförverkligande. I svenska skolan idag uppmuntras unga mycket till att tänka själva, hitta egna lösningar på problem och lär sig mer och mer om entreprenörskap. Detta tror jag många ungdomar tar med sig in i arbetslivet när de blir äldre och det kan vara bland det viktigaste framtidens VD måste lära sig- nämligen att ta vara på dessa oerhört viktiga egenskaper då det kommer vara avgörande för företagets framgång.

På så sätt måste morgondagens VD dela med sig av sitt ansvar till sina medarbetare så att de känner sig minst lika viktiga till att bidra till företagets utveckling, dvs att kunna jobba med sina medarbetare i team men låta dem ta egna beslut. Morgondagens VD ska kunna se potentialen i sina medarbetare och hjälpa dem framåt, så att de hjälper företaget framåt.

Paneldebatt på Berns under eventet ”Årets VD” :-)

/Steph

Kommentarer inaktiverade.

Besökarnas kommentarer

I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg. Läs mer i vår policy om kommentarer!
Entreprenör24 ansvarar inte för innehållet i kommentarerna.

Läs mer
 
Internutbildning i Eskilstuna

Igår hade vi vår första internutbildning i Eskilstuna, för 11 g..

 
Eventhjältarna öppnar i Eskilstuna

Vi är stolta över att officiellt ha startat en enhet av vår ver..

 
Om Eventhjältarna

För dig som ännu inte vet vilka vi är, utan bara hört/sett namn..

 
Verktyget Netwic

Vi introducerar nu verktyget Netwic för bokningar av personal, ..

 
Eventhjältarna i Dagens Industri

Som många av er kanske har märkt fanns två väldigt glada tjejer..

 
Sociala veckan

Under den senaste veckan har vi varit riktigt sociala. Det är j..

 
Outstanding Connections

Igår gick vi på After Work med Outstanding Connections på Pontu..

 
Full rulle på alla håll

Nu är det massa kul på gång för oss! Den närmsta tiden har vi f..

 
Dags för Fest?

Är du privatperson och ska hålla fest och känner för att mingla..

 
Eventicum

Hej på er och god fortsättning! Vi finns nu på Eventicum, he..